Lecitin 1200mg 60 lágy kapszula
Válassza ki a lehetőséget
Mi az a lecitin?
A lecitin egy szerves, zsírhoz hasonló vegyület (állati vagy növényi eredetű). A növényi alapanyagokból (szója, napraforgó és repce) előállított lecitin táplálékkiegészítőkben használatos. A lecitin a foszfolipidek egyik fő forrása. Ez a vegyület szükséges az életfunkciók és az agyi idegrendszer normális működéséhez.
A lecitin előnyei
A lecitin egy foszfolipid komplex, amely kis mennyiségű trigliceridet, valamint nyomokban szénhidrátokat, szterolokat és tokoferolokat tartalmaz. Lebontáskor a foszfolipidek olyan szerves anyagokká alakulnak, amelyek rendkívül fontosak az agy, a memória és az idegrendszer normális működéséhez:
- egy omega-6-arachidonsav, amely létfontosságú az agy normális működéséhez;
- a kolin olyan anyag, amely az acetilkolin előanyaga, amely szükséges a paraszimpatikus idegrendszer, a memória és az ideg-izom átvitel működéséhez.
A lecitin hozzájárul a következőkhöz:
- az agyi aktivitás serkentése;
- az idegrendszer működésének normalizálása;
- intellektuális fejlődés;
- mentális és fizikai fejlődés, valamint érzelmi stabilitás gyermekeknél.
A lecitin felhasználási területei
A lecitin használata a következő esetekben ajánlott:
- memória- és koncentrációs problémák;
- ingerlékenység és hangulatingadozások;
- alvászavar;
- fejfájás és szédülés.
A lecitin használati útmutatója a táplálékkiegészítő formájától függ. Általában a granulátumot napi 2–3 alkalommal, sok vízzel veszik be. A port naponta 1 teáskanállal, vízben, gyümölcslében vagy ételben feloldva fogyasztják. Minden esetben követni kell a táplálékkiegészítő használati utasításában megadott adagolást.
A lecitin mellékhatásai és túladagolása
A lecitin mellékhatást okozhat – allergiás reakciót az összetevőire. A kolin nagyon ritkán hányingert, hasmenést és túlzott nyáladzást okoz. A lecitin túladagolása vérnyomáscsökkenéshez, halszagú lehelethez, vizelethez és izzadtsághoz vezethet.

