Elnézést, ebben a gyűjteményben nincsenek termékek.
Mi az a quercetin?
A quercetin a legismertebb bioflavonoid (egy vízoldékony növényi anyag, amely számos zöldségben és gyümölcsben megtalálható) és antioxidáns. Növényi pigmentekhez tartozik, és bizonyos színt ad a zöldségeknek és gyümölcsöknek. A quercetin a leggyakoribb az emberi étrendben.
A quercetin más flavonoidokkal együtt antioxidáns hatású: blokkolja a szabad gyököket és megakadályozza különböző molekulák oxidációját.
A quercetin előnyei
A quercetin jótékony tulajdonságairól ismert. Hozzájárul a következőkhöz:
- az öregedési folyamatok lassítása a szervezetben, mivel csökkenti az egészségtelen táplálkozás, az alváshiány és az intenzív stressz okozta oxidatív stresszt;
- gyulladáscsökkentő és antihisztamin hatás biztosítása;
- a szív működésének fenntartása;
- a koleszterinszint csökkentése;
- pozitív hatás a vérkeringésre;
- állóképesség növelése, jó sporteredmények elérése.
A quercetin felhasználási területei
A quercetint táplálékkiegészítőként orvosi konzultáció után kell használni, aki meghatározza a napi adagot. Általában napi kétszer 500 mg, de alacsonyabb dózisok is előnyösek lehetnek a szervezet számára.
A quercetin mellékhatásai és túladagolása
A quercetint táplálékkiegészítők számára természetes módon állítják elő élelmiszerekből. Ezért biztonságos mindenki számára, aki szedi, és nem okoz mellékhatásokat.
A quercetin túladagolása fejfájást és gyomorpanaszokat okozhat. Rendkívül magas dózisok vesekárosodáshoz vagy a fehérjefunkciók elvesztéséhez vezethetnek. Ezért a quercetint az orvos által előírt módon vagy a táplálékkiegészítő használati utasításában szereplő ajánlások szerint kell szedni.

